O noua sansa pentru tinerii NEETs someri

"Centru de resurse pentru combaterea a discriminarii tinerilor NEETS someri in vederea cresterii gradului de participare la programele de FPC si a ocuparii pe piata muncii"

 

Vrei sa afli mai multe lucruri despre ce inseamna discriminarea, diversitatea si incluziunea? Vizioneaza materialele de mai jos!

Ce este discriminarea si cum se manifesta?                                                                      Cum te poate ajuta tehnologia sa te aperi de discriminare?

                                                                            

Cum pot tinerii NEETs someri sa lupte cu discriminarea?                                                   Ce este diversitatea si incluziunea la locul de munca?               

                                                                            

Bitesize: Invata in mai putin de 1 minut ce inseamna discriminarea in general, ce este discriminarea de gen, discriminarea pe baza de rasa sau dizabilitati, ce este diversitatea la locul de munca si ce avantaje aduce pentru tineri! 

                                   

 

                                   

Ai nevoie de consiliere pentru combaterea discrimnarii? Contacteaza-ne!        

 

  Reteaua de cooperare in vederea promovarii acesului tinerilor NEETs someri la programe de FPC si locuri de munca

"NEETs - CONNECT"

 

Vezi ce este si cu ce se ocupa reteaua NEETs- CONNECT! Intra in contact cu reteaua!

                

Despre proiectul "O noua sansa pentru tinerii NEETs someri", ID 150210

Proiect care vizeaza imbunatatirea situatiei tinerilor din Regiunea Centru cu varsta intre 16 - 29 de ani, care nu au loc de munca si care nu sunt cuprinsi intr-o forma de invatamant

Finantator: Programul Operational Capital Uman 2014 - 2020 prin Axa Prioritara Imbunatatirea situatiei tinerilor din categoria NEET, COD SMYS 150210

Perioada de implementare: Octombrie 2021 - Noiembrie 2023

Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de ocupare al tinerilor NEET someri cu varsta intre 16-29 ani inregistrati la SPO din Regiunea Centru, prin imbunatatirea nivelului de competente cerut pe piata muncii, precum si prin masuri de stimulare a ocuparii pe cont propriu prin incurajarea antreprenoriatului. Se va acorda o atentie deosebita tineriilor NEETs mediu, greu si foarte greu ocupabili, tinerilor NEET femei, cei apartinand minoritatii rome si cei din mediul rural, care sunt mult mai expusi excluziunii sociale.

Tipuri de beneficiari eligibili:

 • Persoane cu varsta intre 16 - 29 de ani

 • Persoane inregistrate la AJOFM si profilate ca tineri NEETs someri cu nivel de ocupabilitate A, B, C sau D

 • Persoane cu domiciliul/rezidenta in Regiunea Centru

Servicii puse la dispozitia beneficiarilor:

1. Servicii personalizate de informare si consiliere pentru alegerea programelor de FPC

2. Programe de formare profesionala autorizate cf. OUG nr. 129/31.08.2000:

 • « Coafor » curs de calificare, 720 de ore

 • « Manichiurist-pedichiurist» curs de calificare, 360 de ore

 • « Ospatar » curs de calificare, 720 de ore

 • « Bucatar » curs de calificare, 720 de ore

 • « Agent securitate » curs calificare, 360 de ore

 • « Lucrator in comert » curs calificare, 360 de ore

 • « Operator CNC » curs calificare, 720 de ore

 • « Sudor » curs de calificare, 720 de ore

 • « Stivuitorist » curs specializare, 100 de ore 

3. Programe de formare profesionala continua, altele decat cele autorizate cf. OUG nr. 129/31. 08.2000, cu certificat de absolvire:

 • « Stilist protezist unghii », 100 de ore

 • « Curs extensii gene», 100 de ore

 • « Curs editare foto-video», 100 de ore

 • « Curs design grafic», 100 de ore

4. Servicii de stimulare a ocuparii - medierea muncii prin organizarea de sesiuni de medierea locurilor de munca/ plasare si targuri de locuri de munca

5. Sprijin pentru infiintarea de afaceri prin formare profesionala antreprenoriala, sprijin pentru elaborarea planurilor de afaceri, organizarea competitiei pentru selectia planurilor de afaceri finantabile si suport pentru infiintarea firmelor

6. Subventii de maxim 25.000 euro acordate castigatorilor competitiei planurilor de afaceri pentru infiintarea de noi afaceri; monitorizarea implementarii planurilor de afaceri

 

In perioada de sustenabilitate a intreprinderilor, acestea vor fi monitorizate si vor beneficia de servicii de sprijin: vezi AICI

7. Servicii de informare si consiliere prin "Centru de resurse pentru combaterea a discriminarii tinerilor NEETS someri in vederea cresterii gradului de participare la programele de FPC si a ocuparii pe piata muncii"

 8. Sprijin pentru promovarea accesului tinerilor NEETs someri la programe de FPC si locuri de munca prin reteaua “NEETs - Connect”   

Galerie foto